Många som lider i januaritider

Hallå där i yrvädret!

Fast nu har väl de värsta börjat avta. Så mycket snö som vi har måste de vara kämpigt för skogens alla djur.

IMG_20180113_100056_743.jpg

Som ni kanske såg i förra inlägget hitta jag ett dött rådjur i spånhuset. Rådjur har vi många av här hos oss.

I lördags har vi jobbat på husbygget. Efter långt uppehåll på 4 månader då de höll på att ta knäcken på oss. Jag tror jag var väldigt nära väggen där ett tag faktiskt.

20180106_121409

Så känns de väldigt skönt att börja nya året med ny positiv energi och arbetskraft vi kan lägga på de sista vi har kvar av huset. Är ju fortfarande väldigt mycket jobb kvar på de. Men när man ser tillbaka vart vi började när furorna föll där uppe på löpande band och mototsågsmullrandet. Ja de var ju där de började när vi högg timret till de kommande timmerhuset.

När man ser tillbaka på de och förstår de stora proportionerna så är vi ju faktiskt på ”sluttampen” nu. Det är ju nu vi börjar skapa rum. Bestämma golv, färg kakel, kök osv.

Det känns otroligt kul! Vi kommer få de så vackert. Ett varmt vildmarksinspiretat egenbyggt timmerhus. Så fantastiskt!! 💪

Screenshot_20180117-191933

På söndagen var vi ut på en premiärtur med våran ”nygamla” skotern. Det sned och var ganska kallt så vi tog bara en liten tur. Såg rådjur som var påväg till bonden och sno sig lite käk.

Screenshot_20180117-191810

Vi såg också att ett till rådjur hade gått åt. En räv hade haft kalas där. Ja dom har de tufft denna vinter som sagt.

Då ska vi inte klaga om än våran medeltemperatur inomhus där vi bor nu tillfälligt är 14 grader när de är kallare ute. Trots att vi har på högsta värmen och elräkningen upp i skyarna höga. Halleluja! Tur man skiter pengar 😂

Screenshot_20180117-192132.jpg

Prata med min kusin fr sthlm tidigare och hon och flickorna och min faster kommer upp till Boden nästnästa helg. Då ska vi möts upp på jokkmokksmarknad och göra massa skoj. Vara kulturella och shoppa. Vi kommer ha de så mysigt och trevligt tillsammans! ❤❄

20180117_191016

Dom har aldrig varit på jokkmokksmarknad så de blir något helt nytt för dom. Jag har förberett dom på att de brukar nästan vara obligatoriakt svinkallt när de är jokkmokksmarknad. Så jag hoppas dom har bra å värma kläder. Men jag ska lägga fram kläder de kan låna som komplement när dom kommer till Åskogen. Jag lär vara i Jokkmokk hela helgen. Standard är ju att bo hos Lovisa och Aslak. Är så peppad för vintermarnaden 2018!!

20180115_152119

Nä men annars då.. Jo jag och min kollega jobbar på med IKEAkök. Detta är bodbyn å de är samma som vi har beställt till huset. Kul å göra till andra samma kök jag själv ska ha och få visionen hur de blir hemma hos oss sen. Och så blir man ju mer och mer säker på IKEAkök ju mer man hinner göra på jobbet. Så det blir ju hur bra som helst sen när de är våran tur för kök i huset 😀👌

Men i natt vakna vi på ett otrevligt vis med spykalas delux. Björn har åkt på magsjukan. Lilla plutten!

20180117_151616

Han har spytt 11 ggr idag och får inte behålla en droppe vatten! Nu sover han här bredvid mig, helt utslagen. Nu håller vi tummarna de blir bättre till imorgon annars måste jag nog åka in med honom.  Inte bra när han inte får behålla någon vätska. Man blir ju orolig givetvis.

Så de har jag gjort under denna onsdag. Torka spya, bada barnet, skura och tvätta några maskiner.  På löpande band i flera omgångar. Håller tummarna jag slipper bli magsjuk nu. För jag har en viktig grej jag måste fara på nästa vecka. Plus att de vankas födelsedagskalas för 30-åringen i familjen. Så de är ju bra om sjukdomarna görs bort alla nu på en gång i såna fall.

Vab resten av veckan. Voj voj å vabruari har inte ens börjat än 😱😨

Är de några fler som är mycket hemma pga diverse sjukdomar som går nu? Har ni något tips vad man ska göra för att undvika magsjukan på bästa möjliga vis?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Många som lider i januaritider

 1. detvildalivetinorr skriver:

  Usch vad jobbigt med magsjuka! Hoppas det värsta är över för lilleman! 🧡
  Huset kommer att bli hur bra som helst! Helt rätt att känna på lugnet ett tag.
  I år hoppas jag verkligen att vi också tar oss till Jokkmokksmarknaden och att vi slipper sjukdom. Förkylda har vi alla varit men bara snor och hosta. Inget vabbande ännu. Peppar, peppar…

  • lenasoderberg skriver:

   Ja de är den värsta vab hittills jag varit med om. Man hinner liksom inte med å tas med allt för de kommer bara ny spya hela tiden. Nu har natten åtminstone varit lugn. Och ingen spya här på morgonen än så länge. Ger små doser blåbärssoppa var 5e min. Hoppas han får behålla de så man kan börja ge lite mer. De värsta är ju att han är hungrig å vill ha macka. Men jag vet att om han får de nu så kommer han spy upp de plus den lilla vätska jag lyckats få i han. Så är man tillvara på noll igen 😔
   känns hemskt å neka han mat.
   Vad roligt om ni kommer till Jokkmokk! Då hoppas jag att vi ses! Har ju länge velat träffa er men de har ju aldrig blivit av 😂
   Hoppas ni håller er krya nu! 🤗❤❄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s