Den blomstertid nu kommer..

Ja då var det snart midsommar!

Screenshot_2017-06-21-22-57-48-1

Förberedelserna inför denna helg har varat hela veckan för mig. Jag har storhandlat helgmaten, lagt in olika sillar, bakat och donat.

Screenshot_2017-06-21-23-02-41-1

Imorgon åker vi alla till Svanis enligt tradition. Men nytt för i år är att min syster från Ö-vik och hennes pojkar kommer upp imorgon och ska stanna i Boden några dagar. Så då kommer dom att sova över hos oss i stugan midsommarafton. Det kommer ju bli superkul! 😃 När jag och syrran ses är det alltid jätte roligt och väldigt lättsamt. Skrattmusklerna är väl aktiverade och man har nästan träningsvärk i magen efteråt av alla tokskratt.

Sommarvärmen försvann lagom till midsommar. Ja det är som det ska vara då. Regn eller kyla på midsommarafton hör som till. De där med sommarklänning är som vanligt bara att glömma. Enligt väderprognosen hitills! Mycket kan ju ändras men ja de blir väl en sån där påpälsad midsommar. Eller så trotsar jag de bara för att. 😅

20170619_104208.jpg

Var ut i bara flanellskjortan å trosor nyss för jag skulle testa fota efter att ha fifflat till med inställningarna. Huden blev knottrig på en gång av den kyliga blåsten. Kändes nästan lite höstigt tyckte jag. Men trots de så blommar det för fullt och det är så vackert! Det är inte bara en fröjd för ögat. Doften av hägg och annan grönska. Oh så underbart!

Nu kom jag å tänka på ett roligt barndomsminnen när jag kom å tala om hägg. Det har jag alltid tyckt doftar ljuvaste som en dröm. Då kom jag och pappa på att man hade kanske kunnat koka häggblommorna så de blir perfym?  Jag var väl en 7-8 år då. Det var sommarlov. Mamma var bortrest (som tur va) vi plocka massor av häggblommor.  Satte i en kastrull med lite vatten och lät de puttra till morgonen baki. När jag vaknar förväntasfull om vi lyckats ”omvända” denna doftande blomma till en exklusiv perfym. Så till min stora förvåning stack de till i näsan av en odör. Det dofta inte alls gott! Hela köket stinker APA !! Haha 😂 Vilken besvikelse va? Men så besviken blev jag inte. Mest förvånad över att en sån god blomma kunde stinka så fruktansvärt när den hade legat i långkok. Pappa och jag har haft många tokiga idéer genom åren. Här fick ni läsa en av dom.

Så mina vänner koka inte perfym på häggblommor i köket. De lutar inte gott. Jag lovar!

20170614_205316

En annan favoritdoft är ju skvattran. Den blommar ju nu och plockas flitigt av så fort vi passerar. Vi har ju en sån fin kvällvandring över berget hem till våran by vi brukar ta. Perfekt guppig väg att söva Björn 😄👌 nära och bra till husbygget att ta fågelvägen över berget.

IMG_20170614_220237_309

IMG_20170614_215902_527

Och innan man kommer till skogsvägen så passerar vi Samuelssons kor som Björn tycker är spännande att titta på.

20170614_211655.jpg

Nu är allt som går att packa packat och instuvat i bilen. Imorgon far vi tidigt till Moa och ska va barnvakt åt lilla Åke en stund medan Moa är hos tandläkaren. Sen ska vi baka matiga pajer och sen drar vi nog till stugan så får våra gubbar komma när dom kommer 😉 ju snabbare vi är i stugan desto bättre.

Önskar er alla en jätte trevlig helg! Och om jag inte hinner skiva en midsommarhälsning sen så önskar jag nu

Glad Midsommar!

20170619_100344

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s