Juldagen – En fin dag

Begav mig ut kl 5 på morgonen för jag ville så gärna återuppliva mina islyktor som jag antog hade slocknat av all snö och blåst kvällen innan.

Jag hade rätt. Precis alla lyktorna hade slocknat. Jag kämpade med att försöka tända dom igen men de flesta gick inte. De tog säkert i timma med att få liv i typ 7 st så jag insåg att 79 lyktor kommer inte hinnas tändas innan julottan som började kl 7.

Jag gjorde så många jag hant med med. Det hade bildats en isskorpa runt veken och vissa ljus hade tippat av blåsten så jag fick helt enkelt ge upp min tjurighet.

img_4940

Julottan i Åskogen är en tradition som varit i ca 60 år nu. Det är andra året jag och Björn är där. Jag har aldrig varit tidigare för jag har varit för trött på morgonen men nu har man ju blivit tvingad att bli morgonmänniska 😉

img_4928

Det sjöngs julsånger och de gillar jag. Själva gud å de där pratet är inte så intressant för mig. Men det är en mysig tillställning ändå. Björn klappa händerna och var så glad. Och nyfiket skulle han gå fram och tillbaka och kolla läget. Det är charmigt med barn. Det livar upp stämningen.

img_4950

Efter cermonin bjöds det på kaffe och tårtbuffé. Inte den nyttigaste frukosten. Men det är ju bara en gång per år.

screenshot_2016-12-25-09-18-13-1

screenshot_2016-12-25-09-16-25-1

När vi kom hem gick vi ut. Det var en sån vacker dag. -16° och klart. Anton sköt in bössan och syrran fick provskjuta också.

IMG_20161225_144052.jpg

screenshot_2016-12-27-23-08-21-1

En vacker dag får hon säker tummen ur och skaffar jägarexamen. För de finns ju inget roligare än jakt!

img_4980

Jag sprang runt med Björn i pulkan. Han tycker det är så kul med pulka! Kommer bli intressant att se vad han tycker om bobben han fick i julklapp av farmor och farfar. Jag tror de kommer bli succé ! 🙂

img_5014

Vi var alla ute och ”lekte” pappa skotta lite snö. Janne kom förbi med traktorn och ploga upp våran väg så de gick ännu lättare att dra pulka med Björnen i.

Sen tog jag och syrran en promenad på byn och jag fick chans att provskjuta lite med mitt nya uv filter till kameran. Jag är hel nöjd! 😀

screenshot_2016-12-25-19-51-33-1

img_5025

Min vackra syster ❤

img_20161225_141918

Det var som sagt en vacker dag med bitande kyla. Vi gick där vi två systrar och pratade om allt möjligt. Jag tycker det är så roligt när dom är upp. Det är bara så sällan!

img_20161225_142123

20161225_110707

Eftermiddagen for vi till Antons föräldrar och där var mormor och Allan, Antons syskon med respektive. Vi åt mera julbord och fikade. Sen sov vi över där då Anton och Håkan skulle upp och jaga morgonen därpå. Vi kollade lite tv, drack lite glögg och myste på.

Annandagen hade jag en riktig tröttisdag. Det är som om all förlorad sömn och hektiska vardag kom ikapp mig och slog mig med gummiklubban. Segade i soffan framför julfilmer och dåsa iväg i drömmarnas land. Björn låg tätt intill mig och vi sov och sov båda två i flera timmar. Han hade väl också lite och ta igen antar jag efter den skojiga julhelgen med massor av folk och bus.

20161226_213140.jpg

Men såna slödagar måste även jag få ha. Det har som sagt varit en hel del. Och rull rulle är de ju jämt kring mig. Men de är kul. Då får man sällan långtråkigt.

Så var denna julen förbi och nu inväntar vi nyårsafton. Det ska vi mest troligt fira i Svanis. Har aldrig firat nyår i stugan så de kommer bli mysigt. Våran sällskap blir Moa, Ante och lilla Åke. Vi kommer ha så mysigt! God mat, bastu, grilla, pulka/promis, sällskapspel och nåt vinglas. Det ser vi framemot.

God fortsättning!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s