En jul hemma

Julaftonsmorgonen. Det hade börjat snöa som dom lovade. Typiskt!

I vanliga fall hade jag blivit glad av snöfall på julafton, de liksom hör ju alltid till 😉

Men inte i år pga av alla islyktorna vi gjort. Plogbil som begraver dom eller att snöfallet helt enkelt släcker ljusen.

Jag begav mig ut med sparken och kollade hur ljusen hade klarat natten. For inte igenom hela byn utan bara den södra delen några hade slocknat så jag tände dom på nytt. Men allt eftersom blev snöfallet intensivare så det kändes ganska lönlöst tyvärr.

img_4854

Under min tur ute ringe Kuriren mig och frågade om islyktorna. Jag sa som det var, pga snöovädrer så såg man inte lyktorna så bra. Så ett besök ut hit i snöyran kändes inte värt. Så hon intervjua mig lite snabbt på telefon och bad mig skicka in bilder.

Sagt och gjort. När jag kom hem igen åt hela familjen tomtegröt och skinka till frukost. Sen gjorde jag en grönkålspaj med vbost. Såå himmelskt god den är!

På något konstigt sätt så hade jag inte den där riktigt mysiga julstämningen under självaste julafton som jag brukar ha i vanliga fall. Vet inte vad det berodde på. Dels kanske på att de kändes lite sorgligt med vädret och lyktorna som jag lagt ner så stort jobb och engagemang med. Dagen innan när vi tände dom och samlades och drack glögg och myste vid eldstaden var som något speciellt för mig. Då hade jag riktig julkänsla! Så julafton i all ära men jag kände som att de kunde inte överträffa de.

Kalle och julmat är såklart alltid bra. Björn var inte så intresserad nåt utav de. Han är väl för liten.

20161224_140131

Men så kom tomten (pappa Anton) 😂 👍 Björn var myclet skeptisk och tyckte väl tomten var en underlig figur! Haha tro fan de. Kolla bara hur han höll på med både mamman och moster 😂

img_4874-1

img_4875-1

Julklappsöppningen var som de brukar vara. Kaos! Papper och kartongen överallt. Mamma blev hysterisk för att massa kuvär bar borta som sen inte var borta. Haha! Björn fick jätte fina julklappar. Bla ett barnkök med kastruller och slevar. De var väldigt uppskattat. Kläder, bob, piano, jätte fin ryggsäck med hans namn på. Pengar, träklossar, pekböcker å mycket annat. Fast tomma kartonger, presentsnöre och papper var roligare än att riva upp paketen. Haha

Jag har visst också varit snäll i år. 😉 Skidstavar, kamerastativ, två filter till kameran,  två presentkort på fritid och vildmarksliv, presentkort på saxsess, raggsockar.

IMG_4918.JPG

Björn lekte med sitt kök efteråt sen myste vi i soffan med för mycket godis och fika. Och lugnet la sig som ett mjuk täcke över hemmet. Så mysig jul med familjen.  En jul hemma. Så som det ska vara. Den absolut bästa platsen att fira jul på enlig mig själv.

Hoppas ni också hade en fin julafton!

Imorgon skriver jag om juldagen. Mycket mer bilder i de inlägget. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s