Julveckan

Då var det julveckan. Sista veckan här innan jul har gått så himla fort! Jag har ju haft allt klart långt i förväg.

screenshot_2016-12-22-22-06-02-1

Men såklart så är det ju de där sista man inte direkt tänker på som ska fixas. Men nu känns det som att läget är under kontroll igen efter en vecka som har varit fullspäckad.

20161217_193530

I lördags var de julfest med jobbet.

20161217_173034

Vi var på Skapa och åt jätte gott julbord. De var underhållning och lite tävlingar.

I tisdags var jag, Anton, Björn och mina föräldrar på julkonsert i kyrkan. Har nog inte sett så fullsatt kyrka där sen jag konfirmera mig (vi var ett stort gäng konfirmander)

20161220_183647

20161220_202256

Det var jätte vackert och musikeleverna är verkligen så duktiga!

Min bus Björn hade lite svårt att sitta still. Muta han med majskrokar och bananbröd. Sen var de å springa och jaga han i gångarna. Han stal showen lite grann goungen! ❤

Haha och han är så himla rolig också. När han sprang där i mittengången snabb som en vessla så vinka han samtidigt till människorna som satt i kyrkbänkarna som om han va en rockstjärna. Dom vinka glatt tillbaka. Haha!

screenshot_2016-12-22-22-05-10-1-1

Idag har jag, pappa och Björn varit och satt ut alla islyktorna som vi gjort nu under december. Jag har nämnt de i tidigare blogginlägg. Det blev 63 st + 14 till som Stibbe och Britta gjort. Så 77 islyktor kommer pryda längs vägen i våran by Åskogen.

screenshot_2016-12-22-22-01-49-1

Under några dagar har vi haft plusgrader så jag har varit lite nojig över att dom skulle smälta bort. Men dom har tack och lov klarat sig.

screenshot_2016-12-22-22-00-14-1

Men nu kommer nästa väderdilemma. Under julafton har dom lovat 15 cm snö så nu är jag rädd för att plogbilen kommer att begrava våra fina lyktor. För en gångs skull hoppas jag att plogbilen är sen till vår by. Så lyktorna får lysa vackert under hela julhelgen. Men det känns som för mycket att hoppas på.

Men det blir vad det blir. Inget att gråta över. 🙂

Det gick väldigt smidigt att sätta ut alla islyktorna. Vi fick låna ett släp, var väl synlig med reflexvästar och varningstriangel efter vägkanten.

screenshot_2016-12-22-22-03-23-1

Här är vi på vägen och arbetar med förberedelsen av ljus i våran by. Jag och min pappa/ bästa vän/vapendragare.

Imorgon eftermiddag ska vi samla ihop oss ett gäng bybor och tända ljusen. Sen blir de en trevlig liten brasa vid byagården. Jag ska bjuda dom på glögg och saffransbullar tänkte jag. Det kommer bli så fantastiskt juligt och mysigt! Och de här är dessutom nåt helt nytt jag kom på som jag hoppas blir en fin jultradition i byn och kanske i andra byar. Jag ska ta med mig kameran imorgon när vi far ut och tänder ljusen så ni får se här i bloggen senare.

20161222_165639-1

Om jag inte hinner skriva nåt mer här före jul så vill jag önska er alla trogna läsare en riktigt God Jul!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s