Andra advent

Igår var de andra advent. Hjälp redan!!  Tiden går sjukt fort och snart är julen här. Tur att alla julklapparna är inhandlade, julkorten skickade, glöggen kokad de mesta andra pysslet också fixat, de är bara de där godiset som ska göras å nån sill å sånt ätbart.

screenshot_2016-12-05-20-12-14-1

Andra advent fira vi med en dag på bygget 😊

screenshot_2016-12-05-19-55-53-1

Vi satte in som sista två fönstren som blev uppskjutet tidigare pga annat jobb. Så nu har vi bara dom stora asen till fönster kvar. Men där behöver vi lyfthjälp. Och de är svårt å få tag i arbetskraft förutom våra pappor har jag märkt 😉 Anton har pysslat med taket invändigt.

screenshot_2016-12-05-19-54-02-1

Till helgen blir det bara jag och pappa på bygget. Anton och hans pappa far ner till Värmland och jagar vildsvin/rådjur. Lite avis är jag 😉 men de är dom så sjukt mycket värd! Jag och pappa får bygga på andra delar av huset så tar vi dom stora fönstren när vi är flera på plats.

screenshot_2016-12-05-19-46-06-1

Efter bygget var de hem å rulla köttbullar för glatta livet å kasta i sig mat för sen var de glöggkväll/möte med Bodens gymnastikklubb som jag också är involverad i. Där hade dom dukat upp massor av godsaker som ni ser 😉

screenshot_2016-12-05-19-51-13-1

Super mysigt hade dom gjort och de var jätte trevligt å träffa alla och surra. Det är ju inte så många tillfällen de ges att sitta ner och prata med övriga gymmixledare/passvärdar för man går ju som alltid om varandra då var och en håller i sitt pass, sin tid och sin dag.

screenshot_2016-12-05-19-44-42-1

Idag for vi ut till byn i vanlig ordning. Snodde Antons snygga Alaska som jag vid första anblick tyckte var ful när han kom hem med den. Jag snodde hans tillhörande keps i höstas å sa att de var hans försenade ”förlossningspresent” till mig.. ja de är tydligen nåt vissa utvalda lyckligt lottade tjejer får när dom varit duktig och fött barn har jag hört Haha!.. så jag drog den som argument 😂 smart jag är! Så den har varit min sen dess då den satt så fint på just mig 😉 och nu tycker jag verkligen den här kamoun är skit snygg! Vill ju ha en egen jacka nu som inte är typ 5 storlekar för stor 😄 haha!

screenshot_2016-12-05-20-05-05-1

Men man får ju inte härmas 😉 kollade in rådjurens ”potatisland” ni vet dom där högarna jag nämnde tidigare. Det har snöat en del men dom har varit framme och haft party här på ängen 😃

screenshot_2016-12-05-20-10-47-1

Man borde ju ta sig tid å lurpassa på dom så man kan glänsa på nyårsafton med en sadel. Men jag tror knappast jag kommer ha tid med allt som är på gång nu.

screenshot_2016-12-05-20-08-47-1

Sen gillar vovvarna vara här å nosa. De luktar säkert gott 😊

Efter jag varit ute och kollat spår klev ja in hos mamma och pappa. Har ju lovat att göra julgodis. Och en favorit hos mig är ju knäck med turkisk peppar. Nom Nom!

Det började ju bra som alla gånger när jag ska göra just KNÄCK…

20161205_105241

Men slutar mindre bra med brännskada, svordomar och ett jävla kladd. Och hur kunde jag på fullaste allvar tro att jag skulle få lugn och ro med precision och allt vad de innebär med att pricka dom där småklen formarna med den sega kolasmeten. Samtidigt som en helt rabiat unge klättrar på möbler, slår sig, öppnar kylen för att välta ut mjölkpaket, slår på alla plattorna på spisen och drar i ens byxbenen 😅 haha ja de var lite naivt av mig att tro de skulle bli ett mysigt ”julbak” i harmoni. Det var K A O S..! Hade ni varit en fluga på väggen hade ni fått underhållning de kan jag lova.

20161205_112414

Gav upp skitformarna och smeta ut de på ett bakplåtspapper istället. Björn var inte med på mina noter idag så det fick bli så här.

20161205_112420

Nästa omgång knäck ska jag se till att göra när Björnen sover 😄

Hoppas ni haft en fin dag!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s