Idétorka

Lördag morgon. Karln stack till skogs å lämna kvinna med barn ensam hemma igår 😂 fy fan så skönt säger jag bara! Jag fick se vad jag ville på tv. Jag låg extra länge i badet och filosofera på livet och lyssna på ljuv musik. När jag badar gillar jag att lyssna på Enya och Sofia Jannok.  Påminner mig om mina sista dagar som gravid när jag kände att Björn var på gång att vilja komma ut till världen. Då gjorde jag samma sak. Badkaret och sån musik. Bästa jag kunde komma på för att härda smärtan. Och det funkade bra. Och man blir lugn av de.

Ikväll är det 95-årskalas för Björns gammelfarfar Ingvar. Det namnet som Björn kommer få bära med stolthet hela livet. Nils Ingvar Björn. 😃

Igår bakade jag en tårta till kalaset. Vi ska snart klä på oss och fara till Björns farmor och farfar och förbereder inför kvällen. Det kommer bli jätte trevligt. Buddbygården är hyrd och vi blir visst mycket folk hörde jag.

Tidigare i veckan hörde Nyheter24  av sig till mig. Dom ville tydligen jag skulle skriva en debattartikel om varför man väljer att jaga. Jag har så mycket jag vill skriva men jag måste få till de till en kortare och innehållsrik text. Tycker det känns ärofyllt och roligt i alla fall. Så jag ska göra mitt yttersta för att få fram en bra artikel som väcker debatt.

Om än jag kan tycka debatten mellan jägare/veganer (om man ska hårddra de i kategorier) är lite väl uttjatad en evighetsdebatt som aldrig tar slut. Men det är samtidigt en viktig debatt. Jag ska försöka med mina ord förklara varför det är viktigt med jakt i Sverige och varför det är roligt med jakt. Alltid retar det någon 😉

Jag och Björn är fortfarande halvkrasslig. De är en seg förkylning och tjurig hosta!

På måndag kommer våra fönster! Så roligt å börja sätta in fönster. Det är ju husets ögon så ni kan ju tro jag har velat fram och tillbaka med vad man ska ha för fönster och hur spröjsen ska vara utformade. Men tillslut bestämde jag mig. Och nu finns det ingen återvändo! Men jag tror det kommer bli himla bra! 🙂

Storsenasen i onsdags blev lyckad. Lokalen fylldes med folk och jag tror dom var nöjda med kvällen. Det har ju aldrig anordnats storseans i våran by eller nån by i närheten heller vad jag känner till. Så det var nåt nytt för byborna. Men de flesta kom nog från stan 🙂 men de är jätte kul när man arrangerar något som drar full lokal. Och så fick vi en liten slant i byakassan. Det är ju alltid bra.

Nu när jag tittar ut genom fönstret ser jag hur vackert solen lyser mot den glittrande snön. Lite avis att inte jag är i skogen idag faktiskt. Men de hade blivit så himla stressigt med allt som ska hinnas göras inför kalaset. Och ut på promenad går ju inte heller för vi lämnade vagnen hos farmor. Men vi ska ju dit snart 🙂

Igår var jag med Björn på gravarna.

Vi tände ljus på min farmor och farfars grav. Min pappas morbror Reinhold och hans fru Julia. Min Mormor och mina syskons pappa Hardy ❤ det är så stämningsfullt kring all helgona på kyrkogårdarna. Alla ljus som brinner där till minne av våra nära och kära på andra sidan som är så saknade. Jag saknar min farmor så mycket! Jag önskar hon kunde komma och hälsa på mig i drömmarna igen. Var nu länge sen. Jag bär med dom alla i mitt hjärta. Och vetskapen om att vi kommer att ses igen känns betryggande om än de är länge dit. Eller ja de kan man ju aldrig veta. Men jag hoppas det är länge dit. För jag älskar livet för mycket för att vilja ha de kort! 😄 Sen måste jag ju finnas länge så de blir folk av Björn! Haha !

Mamma solstråle ❤

20161028_140715

Har lite idétorka på vad jag ska blogga om förutom vardagen med jakt och husbygge som kanske är nog att skriva om i och för sig.. Men är de något ni skulle vilja läsa om som jag har missat? Har ni frågor? Ställ dom gärna i kommentarerna eller kom med övriga synpunkter. Jag är ju här och skriver för att jag ser jag har en del följare. Så nåt rätt måste jag ju ha gjort. 🙂 Tycker bara det är så kul att skriva. Och tycker ni det är kul att läsa så är det ju en bonus för mig i mitt skrivande.

Ha en fin helg allihopa!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Idétorka

  1. urskog skriver:

    Hej! Mer dagens outfit! Utomhus som inomhus! Och mer bilder överlag vore kul! 😃 Älskar din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s