Lite av veckan som varit

I helgen är det halloween (tror jag) tycker det alltid är osäkerheter på vilken helg självaste halloween är. Men skit samma jag har gärna halloween i två helger.

Köpte en pumpa och gjorde en lykta för det är tradition för mig.

20161030_092039

Jag önskar egentligen att halloween  var lika ”hypat” som i USA men vi är så tråkiga på de sätter här i Sverige att de är få som är i den banan som det känns. Men om man ger det ett årtionden till är det säker mer halloweenfirande även i landet lagomt. Jag tycker ju det är så mysigt! 😄 skräckfilm, pumpor, utklädda barn och vuxna, godis, bus. Ja allt de där!

Tyvärr har vi alla tre gått och blivit förkylda och nu har jag fått en sån där hemsk hosta också så det verkar bara bli värre. Usch! Jag hatar att va sjuk. Allt bara stannar av och man är så ynklig. Ja inte lika ynklig som en karln då 😉 men näst intill.

20161030_092017

Sen jag skrev sist har det väl inte hänt så mycket spännande. Men vi har hittat på en del aktiviteter ändå. Jag , Moa och Angelica har varit på två olika ”Liten&stor” som kyrkan håller i. Det är som öppna förskolan kan man säga. Barn träffas och leker och så sjungs de. Och halleluja för fikat såklart! 😉

Björn som är strået vassare när de kommer till att vara busig och aktiv än dom flesta barnen har ju sprungit runt som en duracellkanin och matat gärnet. Haha alltså vilken skillnad sen i våras vi sist var på Liten & stor. Då gick han ju inte utan stöd så man hant som vara med på ett annat sätt i hans lek. Nu hinner jag inte vara social med nån förälder utan det är bara järnet efter pojken så han inte springer över nån minder bebis som ligger å jollrar på en filt typ. Haha! Den tiden är över för oss 😄

Men det är så himla kul och se utvecklingen. Han är ju så himla glad oftast min lilla Björn. Skrattar och klappar händerna. Och är väldigt social, vi är ju mycket ute och träffar folk så det blir ju såklart nåt som vi båda uppskattar.

img_4014

I tisdags var vi även till Svartlå och hälsa på Yvonne och Sofia. Jag lånade en resesäng till Björn av dom när vi var i Ö-vik tidigare i höst. Så nu lämna jag tillbaka den och gav dom varsin dörrkrans som tack för lånet. Det blev flera timmars kaffesurr. Björn och Sofias Jayzon på 3 år lekte med varandra. Dom är lika busiga dessutom så de var en rolig syn 😀

Som sagt vi älskar att vara ute och ränna! 🙂 

Så fick jag ett telefonsamtal att våra fönster har kommit nu! Så spännande, jag hoppas nu bara att allt blev rätt. Jag tycker jag har varit övertydligt och upprepat mig flera gånger så inga missförstånd skulle uppkomma. Så vi får se nu när vi hämtar dom vad det blev.

Just ja! Björn har ju varit med och stycket älg också.

img_4031

Eller tittat på. Sen försökte jag söva han i vagnen. screenshot_20161030-094302Senaste veckan har varit väldigt grå och knappt nå sol har synts till förens nu i helgen.

screenshot_20161030-093932

screenshot_20161030-093602

Det har blivit kallare och frostigare så solen knappt orkar värma upp markens rimfrost med sina strålar. Men jag tycker det är mysigt. Luften blir så där härligt frisk att andras in och det glittrar så vackert på marken. Jag hoppas det fortsätter att vara kallt för jag har kommit på att jag ska göra massvis av islyktor som jag ska pryda längs Åskogen. Det ska skimra ett vackert sken längs hela vägen likt ett pärlhalsband under julhelgen. Men då måste jag ha vädergudarna med mig. Så jag hoppas det håller sig på minustecken. Annars kan de bli ont om tid att tillverka så många lyktor som jag hade tänkt.

Här är en lånad bild så ni ser hur en sån ser ut.

screenshot_20161029-203848

En vanlig hink man fyller med vatten och låter det frysa till några cm lager is. Jag köpte på Ica Sävast 40 gravljus då de hade så bra pris på de så jag tänkte passa på. Jag förmodar att jag måste köpa 10-20 till om det ska bli så många som jag hade hoppats på. Men de får ju vädret avgöra som sagt. Men jag hoppas på att grannarna vill långa ut sina hinkar till mig så jag kan göra flera åt gången så behöver jag inte ha så lång framförhållning. Och inte heller vara rädd för att det blir nån blida om jag börjar tillverka lyktorna senare på året.

Jag blev så inspirerad till detta när jag satt på bussen påväg till Jokkmokk när det var vintermarknad sist. Då körde vi igenom Vuollerim och där längs hela byn hade dom prytt med vackra iskristaller till lyktor. Det var så himla vackert att skåda där som lyste i mörkret i hela byn! Och det var verkligen överallt och tätt av dom. Vuollerim är ju en betydligt större by än Åskogen. Så vilket engagemang tänkte jag!

Så tänkte jag senare att man kunde göra likadant i Åskogen när det är jul. Och på juldagen brukar det komma mycket folk på julottan i Åskogen så det kommer ju verkligen vara effektfullt när folk kommer tidigt på morgonen påväg till byagården och det lyser så vackert upp vägen med islyktorna.

Jag var på min första julotta förra året. Har aldrig brytt mig om sånt där. Men så tänkte jag att nu far vi! Sen jag fick barn är jag ju lika uppe den tiden på morgonen 😅 och de var ju nära och bra då vi var i Åskogen. Det var jätte mysigt! Jag är inte religös på nåt sätt men det var en mysig morgon med massor av brinnande ljus och en vacker körsång som sjöng jullåtar. Och halleluja för fikat efteråt! 😉

Ja kort och gott så har våran vecka sett ut. Och nu fick ni ta del av mina planer också.

Nu hoppas vi på vinterväder! Bilden är tagen från samma tidpunkt för 2 år sen.

20161030_091952

Kan passa på att göra reklam för våran storsenas vi ska ha i Åskogens byagård nu på onsdag den 2 november.

Jag är värdinna för de evenemanget och jag är lite nervös faktiskt. Hoppas verkligen de kommer mycket folk! Jag har bjudit in mediumet Eva Nyberg som är utbildad av mästarnas mästare inom de andliga – Terry Evans.

Är ni intresserade av en unik upplevelse tycker jag absolut ni ska komma! Man anmäler sig hos mig eller min mamma Marianne. Det kommer bli så kul! 🙂

Ha en fortsatt trevlig söndag allihopa!

Nu ska jag fortsätta kurera mig från den här helvetes förkylningen.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s