Höstens alla godbitar

1 oktober idag. Tänk att september månad redan är förbi! Det går för fort!!

img_3479

Dom flesta löven har fallit ner som ett täcke på marken. Det är verkligen vackert med allt de gula hösten har att visa. Hemma hos mamma och pappa finns de en del björkar så de är en hel del krattning.

screenshot_20161001-225212

Igår (fredag) var tidningen duo helg på besök hos oss. Dom ville göra ett reportage om vårat husbygge som jag nämnde tidigare.  Jätte kul!

screenshot_20161001-225422

Duo helg är en bilaga till tidningarna Kuriren och NSD som brukar komma på lördagar. Så vi får väl se när det dyker upp. :)Givetvis var ju Björn med också och visa upp sina skills 😁

img_3503

Spännande att köra grävmaskin! 😁👍

img_3510

Sen for vi hem och packade för avfärd till min syster i Ö-vik. Jag bilade själv med Björn. Det gick ganska bra. Några stopp då han vakna till och var ledsen. Vid midnatt kom vi fram till Västerhus där dom bor. Trött efter den intensiva fredagen var bara förnamnet!

Att vakna på morgonen och se ut över de vackra landskapet här är fint.

screenshot_20161001-230420

img_3566

Och dom har så grönt och fint här nere än! Vi brottades med de igenvuxna växthuset och fick ut ca 14 kg tomater. Det ska vi koka soppa på och göra ”krossade tomater” på burk.

screenshot_20161001-230227

Jag drömmer verkligen om en sån här trädgård till huset sen. Jag vill också ha växthus och odla tomater, sallad, örter, morötter å mycket mycket annat! Jag vill ha vinbärsbuskar och äppelträd där också. Potatisland och frigående höns. Tänk att få vara självförsörjande på mer än ”bara” kött. Hade varit helt fantastiskt! Och dessutom EKOLOGISKT. Allt de där vill jag ha sen när vi har huset i ordning och man kan börja fokusera på bara trädgård och göra fint.

20161001_141832

Jag har inga gröna fingrar men jag gillar att arbeta och är jag intresserad av något så kan jag ju alltid bli duktig på att odla. Det finns ju alltid folk som man kan fråga och lära sig utav.

img_3557

För känslan att vara med och skapa nånting som man sen kan äta de är ju en fantastisk känsla. Jag har ju si så där 40 gamla fönster jag köpte som ska bli ett växthus senare. Har en bild i mitt huvud hur de kommer se ut. Det kommer bli urtjusigt! 😃

img_3563

En hel del äpplen finns det att plocka också. Det ska bli äppelmos.

screenshot_20161001-230020

Syrran for och handla de som saknades till köttsoppan och jag plockade de fallna skatterna.

screenshot_20161001-225728

Sensommaren och hösten är så fin på de sätt att de är så mycket som kan skördas och ”mördas” 😂 (skämtosido)

Det är helt enkelt matens period och det ska ta till vara och förädlas allt mellan himmel och jord. Och det gillar jag 🙂 ser absolut mig själv om några år med massor av odlingar och Björn som jagar höns som går fritt på gården 😁

20161001_150854

Ja de blev en del äpplen också. Och det är massor kvar av dem i trädet! Nu plocka jag bara dom som fallit ner. Imorgon ska vi plocka örter bla..

Godnatt! 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s