Weekend i skogen!

Helgen som var har varit trevlig och lyckad. Inga älgar men så är det ju med jakt. Tur att gemenskapen är bra och vädret varit förträffligt! 🙂screenshot_2016-09-28-08-46-03-1Jag gillar verkligen mitt jaktlag. Och det har jag alltid gjort. Från första dag har jag alltid känt mig som en i gemenskapen och välkommen. Det är så himla skönt att det känns så.

Jag och Adam är ju dom yngsta sen är de ett ganska stort klapp i åldern till dom övriga. Men det gör verkligen ingenting. Jag har aldrig haft problem med att umgås med olika generationer.

screenshot_2016-09-28-08-41-30-1Jag tycker det är kul! För man lär sig saker från alla åldrar och kan ha så mycket utbyte av varandra. Och dom sitter ju på alla dessa fantastiska historier och kunskaper. Det tycker jag om. Och förutom de så får man ju verkligen skratta och ha kul med dessa gubbar 😀

Lördag morgon satt jag här på hällerna. Inte så mycket hände. Vi tog rast vid Hemskogshuvudet och placera om oss sedan.

screenshot_2016-09-28-08-48-24-1

screenshot_2016-09-28-08-43-19-1Jag gick till degermyran och satta mig. Hunden kom närmare mig och cirkulera. Det var spännande där ett tag för han hade tagit upp älg innan som drog iväg åt Inbyn så jag tänkte att de finns säker flera. Dom verkar ändå gilla att vara på södra sidan. Om än markerna är smala där för oss så finns dom där.

Jag hörde ett pipit skall. Det där kan inte vara Loffe tänkte jag. Det var ett rådjur som skutta förbi mig 40-50 m från där jag satt. En fin get var de. Var kul att få se på så pass nära håll. Efter ett tag bröt vi.

Vi samlades på vedbacken och jag tog med mig äppelkaka som jag bakat kvällen innan. Den vart en succé!  😀

screenshot_2016-09-28-08-50-31-1

Vi planerade morgndagens jakt. Adam skulle gå med Loffe från bjässköln och vi andra passa så vi bestämde passen och sen for vi hem. Jag åkte snabbt till stan för att lämna bilen till Anton så han kunde fara med Björn. Dom höll på att packitera kött från de älgarna dom sköt helgen före. Jag gjorde en liten insats innan Peter kom och hämta mig. Tog med mig köttet till våran frys i Åskogen. Och sen for vi på kvällspass. Vi tog var sitt grönträde.

Jag tyckte jag hörde svar på lock hela tiden men jag tror de bara va i mitt huvud tillslut! Haha ni vet när man vill så gärna så man får för sig att de är på gång nånting så sitter man lite extra länge. Tillslut var de kolsvart ute. Så gick jag hem. Peter hade haft spännande på sitt pass med diverse rådjur och älgar. Men han ville spara dom. Kan ju komma en tjur tillslut 🙂

screenshot_2016-09-28-08-51-58-1Söndag morgon gick jag till de som kallas Leopasset. Blöt promenad över mestadels myr. Det blåste kalla vindar den morgonen så jag trodde jag skulle frysa ihjäl där ett tag. Återigen hörde jag rådjuren skälla runt omkring mig. Tror jag såg en liten tillstymmelse av en också där inne i skogen. Jag satt på ren tjurighet kvar i tornet och frös trots att jag bara ville ner och göra upp eld.

screenshot_2016-09-28-08-54-23-1Så fick jag besök av två renar. Vi verkar ha mycket rådjur och renar på markerna. Hundarna bli ju så förvirrade. Men så är det ju ibland. Inget konstigt med de.

Jag gick ner och gjorde upp en liten eld. Hitta nå vedträn och lite tjärugadd så jag fick fyr.

screenshot_2016-09-28-08-57-58-1Kändes gudomligt att få upp värmen i händerna och fötterna igen. Jag grilla mig en korv och drack lite kaffe.

Efter en stund bröt vi. Jag gick till Rutqvistkoja  (pappas morbrors koja)  för att kolla läget. Och torka upp.

screenshot_2016-09-28-08-59-03-1

Var ganska blöt om byxbenen av myr promenaden. Strosa runt och kolla våra marker där kring kojan. Gjorde upp eld och åt ännu mera.

Titta vilken stor och roligare svamp jag hitta där utanför kojan! Vad är detta mån tro?

screenshot_2016-09-28-09-00-25-1

Efter rast i kojan gick vi sen mot bilen. När jag kom ner till byn möttes jag av denna gladkorv! 😄

screenshot_2016-09-28-09-01-37-1Pappan hade varit och köpt kläder till Björn. Bla den här tjocka varma jackan. Mammas nallebjörn! ❤

Så var den helgen slut. Jag får se om jag hinner med nå jakt i helgen. Det beror på om jag ska resa fredagskväll eller lördagkväll. Är lite osäker på vad som blir bäst.

Vi ska ner och hälsa på moster och kusinerna i Ö-vik. Kommer bli kul med lite syskontid ❤  och det är ju torsdag idag så helgen är snart här! 😄

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s