Älgjaktspremiär

Nu är de ett tag sen jag blogga sist. Kan säga att våran busiga son har lyckats ta sönder den laptop jag gillar att ”jobba” med. Tycker de är segt att ladda upp bilder och skriva från mobilen så jag har dragit mig från att göra de. Och den gamla laptopen vi har är så gammal å seg. Det har hänt så himla mycket så då har jag dragit mig ännu mer för jag vill ju få med allt!

Men det går inte i de här inlägget känner jag. Så jag tar de senaste som hänt. Taket på huset är nu på plats (bild kommer i annat inlägg) det kändes skönt att de blev klart innan jakten.

img_20160909_162845Jag har nu bytt hårfärg från blond till mahognyröd/brun. Ville ha nå eldigare nu när de är höst 😉 hehe

Jag har blivit passvärd till Bodens gymnastiklubb och körde första passet i torsdags. Känns väldigt kul! Dagen efter var de ”Hela Boden I rörelse” då gick jag, Moa och Ann-Sofie milen med barnvagnarna. Helt mör i kroppen av alla aktiviteter gick jag sen upp till kojan och mötte upp några i jaktlaget.

img_20160909_192256Vi åt god mat och hade jätte trevligt. Trots för få timmars sömn blir man snabbt pigg när man får börja morgonen med utedass och promenad ut på älgpasset.

20160910_044836Förra året vart det naturligtvis inte nå jakt för mig då Björn var minibäbis. Så jag har verkligen sett framemot den här hösten extra mycket!

img_20160910_054826

Morgondimma och duggregn

img_20160913_074258

En pinntjur sprang förbi mig. Så tyst och elegant att jag hant int va med. Hörde han knappt. Och när jag väl fått sikte på han var han bland buskar och träd så han fick löpa vidare.  Sen kom en hund och hälsa på mig. Och kort efter de två renar. Så nå var de lite spännande på mitt pass.

img_20160910_171305

Vid lunch bröt vi och jag for på marknaden i Gunnarsbyn med pappa.

På eftermiddagen for jag ut och kvällspassa på Degermyran. Där har jag skjutit älg förut och många andra före mig. Så det är ett bra ställe. Hörde två smällar från grannjaktlaget. Följt av fyrhjuling och hundskall. Det lät så nära så jag var nära på att packa ihop och fara hem. För det kändes som att han tog ”min älg” men jag tänkte jag sitter en stund till ifall de kommer nåt.

screenshot_2016-09-11-00-37-50-1

Å de kom! Var så jävla utdraget spännande! Tillslut fick jag en fin glugg till att trycka av. Var väldigt nära. Kanske 20 m. Ett lungskott. Låg 100 m bort. Ringde jaktledaren och en jaktkamrat som jag vet också var ute och passade långt ifrån mig. Han hade valpen med dig så han ville så gärna spåra blod med den.  Och det gick ju bra. Hunden hitta älgen snabbt bland snåren inne i blötan.

screenshot_2016-09-11-18-38-47-1

Då vare bara å ta ur och ringa på frakten. Kan nämna att det är väldigt jobbig terräng just här blött och tuver. De kördes fast och vi fick gallra oss fram med motorsåg där i början. Det hant bli mörkt och det var tungt. Vi tog pauser. Kämpa vidare, pausa å kämpa vidare. Tillslut var älgen på och vi var ute från den jobbiga terrängen. Flådde och tog reda på lever, hjärta och tunga. For hem och dusch av allt blod å dynga. Tror klockan var 01 när jag var i sängen. Och så skulle klockan ringa 04 igen.

Men de alarmet hörde jag inte och inge snooze hade jag på. Vakna några timmar senare och kasta mig upp ur sängen. Som tur va hade jag förberett matsäck innan jag gick och la mig så jag var snabbt på plats.

Är ju som ett jävla straff att inte ha med sig nåt att tugga på eller kaffe att dricka när man är ute i skogen.

screenshot_2016-09-13-18-37-55-1Men under söndagen var det rätt händelselöst. Tog ett kvällspass också men det hände inget där heller. Och så var min premiärhelg över. Nästa helg börjar Anton jaga och bor uppe i kojan hela veckan. Då blir jag beroende av barnvakt om jag ska ta mig ut men de ska nog gå att lösa. Mormor kommer ju hem utvilad från Ö-vik snart å saknar säker Björn jätte jätte mycket!  😉 haha så nästa helg blir de nog nån tur ut igen kanske inte morgon till kväll. Men morgonpass ska nog gå bra 🙂

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s