De gamla skatterna att vara rädd om

Igår (onsdag den 10/8) mötte jag upp mina fastrar och Janne i Gunnarsbyn.  Vi skulle egentligen på Nestors café i Överstbyn och fika tillsammans men vi tog fel på tiden dom öppnar. Så vi passa på att ta en lunch utanför Gunnarsby livs där det säljer thaimat utanför.

IMG_2795 (2)Var jätte god mat. Jag passade på att handla lite i affären också när vi lika var där. Sen begav vi oss till Nestors Café.

IMG_2799 (2)

Det är så mysigt att fika här! Massor av gott fika och gamla saker!! Loppis har dom på övervåningen. ( har tagit massor av bilder längre ner i inlägget från insidan av byggnaden.

IMG_2800 (2)Och så har dom en liten lekstuga för kidsen 👍

IMG_2803 (2)

 

IMG_2806 (2)Alltså tänk er hur många vägar och stigar dom här skorna har gått för länge sedan.

IMG_2808 (2)Här kommer bilderna inifrån cafét 🙂

IMG_2811 (2)

IMG_2814 (2)

IMG_2815 (2)Ja ni ser ju själva. Det finns så mycket vackert att titta på här på Nestors. Jag skulle kunna bo här! 😍

IMG_2816 (2)

Och som sagt så är hela ovanvåningen full av loppis men även gamla ting som är för visnings skull.

IMG_2818 (2)

 

IMG_2820 (2)

IMG_2823 (2)

IMG_2824 (2)Jag köpte ingenting  jag gick mest och fotade och myste på där bland alla vackra skatter och sveptes in i en svunnen tid. Det är så roligt med gamla ting allt har en historia. Det gillar jag.

Björn tog en tupplur ute i trädgården medans

IMG_2825 (2)

IMG_2827 (2)När vi kom hem till Åskogen tog jag med pappa för att kolla in våra marker innanför Svartbäcken där dom har gallrat. Det är bra träning för pappa efter stroken att få vandra lite terräng också eftersom han har sämre balans nu.

IMG_2840 (2)Pappas gubbar han sågat ut av stubbar i skogen lite här och där är ett säkert tecken på att man är på våra marker 😉 dom är lika rolig att stöta på i skogen varje gång man ser dom.

2016-08-11-22-42-53Pappa är så påhittig med allt han utsmyckat våra skogar med. Gubbar, julpynt och barskåp i träd 😁 Sånt är ju roligt att ha kvar!

IMG_2837 (2)Sen tog vi en liten vila i kojan. Den byggdes nån gång på 50 eller 60-taöet tror jag. Av min pappas morbror bla. Sen byggdes den ut av pappa.

Här sitter vi och äter blåbär 🙂

IMG_2841 (2)

IMG_2843 (2)Utanför kojan

IMG_2845 (2)Björn fick ju givetvis följa med och kolla in hans kommande arv 😉 här planterade jag vid 18 års ålder. Många av tallarna har blivit väldigt stora på bara 10 år! Så roligt att se. Tänk här gick jag och svettades och slogs med myggen för 10 år sen. De här ska Björn få slutavverka senare och ha glädje av. Liksom jag får ha glädje för allt de min far hat slitit och svettats med skogen för mig. Det är så man blir tårögd. Helt fantastiskt! 😀

Björn ska ha de bäst!

IMG_2851 (2)Sen begav vi oss hemåt igen. Var en trevlig promis med oss tre generationer. Och de tre generationer före oss i släktledet vandrade på samma vis på samma marker. Det är så vackert när jag tänker på de. Skogen ska vi vara tacksam över. Och jag ska vårda den ömt till Björn som en vacker dag blir hemmansägare. Och jag ska lära han allt jag kan. Tur jag har en herrans massor av år på mig att ge han kunskapen.

IMG_2848 (2)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s