Helgens bravader

En fin helg i stugan som innehållit de mesta. God mat, skratt, dråpligheter, sol, bad, regn, arbete, avkoppling,gemenskap. Allt på så kort tid. Ja helgen bara rusar iväg när man hinner med så mycket och har roligt.

IMG_2706 (2)

Vi har byggt klart de nya dasset. Då fick jag måla invändigt. Regnet smattrade utanför och jag lyssnade på rogivande musik och drog mina penseldrag. Fick vara där för mig själv med mina tankar och det var väldigt skönt och avkopplande. Drack lite kaffe och pensla på tills allt var målat till allas stora förtjusning. Tror inte dom hade räknat att jag skulle måla allt på en gång. Utan att vi kanske skulle turas om. Men när jag väl börjar med nånting som inte kräver så mycket så lallar jag gärna på med de å tiden bara försvinner och så är man helt plötsligt klar.
Screenshot_2016-08-07-00-33-26-1
Sen blev det middagstid och kvällen kom. Vi sövde Björn och sen for vi ut med fyrhjulingarna (farmor var barnvakt)
IMG_2719 (2)Vacker kväll över Svanisträsk
IMG_2726 (2)
Bara en liten bit från stugan på tjäderberget finns ett jaktlag som kallas ”polisernas” en gång var de väl poliser som jaga här. Men jag tror knappast de finns någon polis kvar i de här jaktlaget. haha! 😉
IMG_2728 (2)Och så fick jag träffa en fd jaktkompis som gått över till att jaga här i Svanis. Var kul å träffa alla å surra lite. Men så drog vi vidare för vi skulle upp på nåt berg till en koja.
Men det gick inte så jävla bra för oss. Alltså dom här gubbarna jag är med dom gillar å rackla! Jag fick vara lite arg också för min pojkvän är ju som han blev. Haha! Kan säga som så,det är inte roligt att vara passagerare när de ska åkas fyrhjuling på alla omöjliga ställen.
Då kör jag ju hellre själv.
IMG_2730 (2)Ja int kom vi upp nå berg heller. En fyrhjuling gick halvt som halvt sönder, eller ja i alla fall en slang. Så de börja spruta och nån fick en brännskada på olämpligt ställe.
Jag som hade sett framemot de storslagna utsikten med den rodnade himlen. Nej då, de hant bli mörkt och det skulle köras fast, köras vilse osv. Anton hade lovat mig en fin kväll. Njaa asså den hade kunnat var finare 😀 Dock körde inte vi fast nåt.
IMG_2744 (2)Jag fick ingen storslagen utsikt från nåt berg denna gång. Men Anton vet ju hur mycket jag gillar att fota så han körde intill den här skogstjärnen så jag fick ta nån bild. Det var ju snällt i alla fall.
Ja dom där rackelkarlarna! Dom är bra underhållande att umgås med men ibland blir man ju bara less. Fast de går fort över och är glömt som tur är. 😀
Förutom bravaderna i skogen med fyrhjulingarna så har det varit solsken och lite bad också. Men Björn var inte på badhumör när vi skulle bada tillsammans som ni ser.
IMG_2716 (2)Haha stackars lilla barn! Han som älskar att bada. Men nä jag tror timeingen var sämst just då.
IMG_2755 (2)Idag medan Anton var på skjutbanan skulle jag klippa gräset också. Men jag lyckades sätta eld på fanskapet. Knuffade ut gräsklipparen till mitten av gräsmattan och skrek ”DET BRINNER!!” så svärfar kom springande som räddaren i nöden med en hink vatten. Och jag som vanligt sprang bort på behörigt avstånd för jag tror ju allt som har med motorer sprängs i luften som på filmerna. Haha! måste ha sett roligt ut när jag tänker efter.
Efter han hade dränkt den i vatten provstarta vi den igen och den gick! fast nu utan en eldsvåda. Kändes bra så jag fortsatte klippa gräset.
Efter den varma promenaden med gräsklipparn så gick jag ner till bryggan och kände lugnet. Fotade lite, här kommer lite bilder på omgivningen vid stugan.
IMG_2766 (2)

IMG_2767 (2)

IMG_2771 (2)

IMG_2775 (2)

Här har vi det ganska bra!
IMG_2756 (2)Charlie får bada och springa runt fritt. Det är långt till stora vägen. Så man behöver aldrig va orolig.
IMG_2781 (2)
Satt och bada fötterna ett bra tag. Blicka ut över Svanisträsk och solen värmde så skönt mot mitt skinn.
IMG_2785 (2)Vi lyssnade till fåglarna och ett dovt ljud av stuggrannarna som pratade lite längre bort.
Det är bara så himmelskt avkopplande och ligga på en brygga som vaggar en guppande av vågorna. Dofterna och värmen.
IMG_2792 (2)Titta upp mot skyn och se molnen ändra karaktär. Blundar och hör vågorna slå under bryggan. Jag höll nästan på att somna där. Längtar redan tillbaka till stugan!
IMG_2789 (2)
Tack alla inblandade för en minnesvärd och mysig helg!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s