Att ta vara på tiden

Det märks att vi gått in i en ny månad. Augusti. Fuktigt, svala nätter och mornar, morgondimman, blommorna sjunger på sista versen dom som är kvar. Bärsäsongen är i sitt esse och vi riktigt njuter och tar vara på de sista som är kvar av sommaren nu.

Även om jag längtar efter vackra underbara september – älgjakten och doften av de. Så är ju sommaren en väldigt fin årstid som jag också älskar och som jag behöver för att orka med den långa vintern. Så nu boostar vi kroppen med sommarsolens sista värmande strålar.

Igår var jag min kusin och våra bebisar upp på utkiket i Åskogen. – Hemskogshuvudet.

IMG_20160804_124247Det var svettigt å vandra upp dit med ungen på ryggen. Men de är ju inte så lång promenad då det går väg upp en bra bit så går man sista biten.

Vi hittade jätte stora fina blåbär där. Det är så gott att mumsa blåbär direkt ur handen. Jag brukar plockar flera stycken och så trycker jag in dom i munnen samtidigt. Det är så himla gott!

När vi kom upp till utsiktsplatsen så blev jag rörd. Rörd i tårar nästan. Jag fick ståpäls på hela kroppen. När jag fick se ett hus mitt i skogen där på andra sidan byn. Vårat hus som nu helt plötsligt lyser upp.

IMG_20160804_125015Det står där och ser så litet ut i proportion med den oändliga skogen och berglanden. Så vackert! Tänk att där ska vi bo som småning om. Jag Anton, Björn och Charlie. Jag blir så lycklig när jag tänker på de. Det är en sån mäktig känsla. Nu är det ju än väldigt mycket kvar att bygga innan de är inflyttningsdags. Men det får ta långt tid. Skynda långsamt, för man bygger inte ett hus på 200 kvm med småbarn på en pisskvart direkt. Och jag vill inte lämna bort Björn för ofta heller för han har blivit så mammig nu och tidigare när jag gjorde de fick jag extremt dåligt samvete när jag lämnade min unge med tårar i ögonen. Nä asså de är jätte jobbigt! Så jag vill vara med honom så mycket som möjligt nu.

20160804_112659

Så jag har dragit ner tempot på bygget nu sen vi bestämde oss för att leja bort takläggningen.

Jag måste bara visa den fina sugen mina släktingar bor i när dom är på besök här i Åskogen.

20160804_105546

Så himla charmig stuga!

Efter skogspromenaden gjorde jag ett bak till Björns ettårskalas. Sen kom faster, kusin och bäbis till oss och drack kaffe innan dom for mot flygplatsen. För igår åkte kusin med barn hem till sthlm igen. Men min faster är kvar en vecka till. Önskar jag träffade dom alla oftare. Men det är avståndet som avgör helt klart. Hoppas dom i framtiden köpet ett litet torp här ute så dom kan vara varje sommar helst hela somrar! Hade det inte varit underbart. Det tycker jag i alla fall 🙂

När Björn vila middag så hant jag plocka vildhallon direkt bakom husknuten. Sen rensa och så har jag kokat dom så Björn får en osötad sylt till morgongröten. Vi provade den nyss och han älskade de!

Men det är ju så gott med vildhallon!

Idag ska vi nog fara till Sörbyn och bada. Det är så himla mysigt där! Bästa badplatsen! De bästa med den är att de är lagom med folk. Tycker inte om stränder som man får trängas på. I Sörbyn kan Björn springa fritt (hyfsat fritt) 😂 och så har dom kiosk där å jätte fint vatten med bryggor.

20160720_115321Så nu ska vi packa korgen och fara mot Åskogen först. Hade tänkt hinna röja undan sly som börjat ta över hemma hos mamma och pappa.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s