Skogens skafferi

Råka få upp ögonen på granarna här hemma i Åskogen. Det lyset som blommor i grenarna av nya skott. Då kom jag att tänka på att jag läst nånstans (kan vara från glesbygdgirls) att man kan göra massa saker på granskott. Jag gjorde lite research på ämnet och bestämde mig för att jag ville prova göra granskottssirap.

Det finns ju verkligen hur mycket som helst man kan ta av skogens skafferi och tillaga av, tallskott, granskott, enbär, nässlor, björksav, björklöv ect ect.. listan kan nog göras hur lång som helst. Och gratis är det ju 😀

Gick bara runt husknuten och plocka massor av granskott!

2016-05-31 15.36.54

2016-05-31 15.38.34

20160531_150647

 

Jag tog en glasburk med tätförslutande lock.  Skar upp en ekologisk citron i tunna skivor. Varvade med granskott, ett par citronskivor och socker. För en nyttigare variant tar man råsocker.

2016-05-31 15.40.11

Jag hade dock inte de hemma så det fick bli vanligt socker denna gång. Sen ställer man burken på ett soligt ställe och låter stå sig i 3-4 veckor. Man bör skaka burken en gång om dagen också så de blandas väl.

20160531_153323

Så det återstår att se om de smakar bra. Jag får återkomma om 3-4 veckor 😉

Detta är alltså fram googlat så jag har ingen aning om hur det kommer bli. Men de blir spännande.

Av de överblivna skotten kan man frysa ner och ta fram eftersom. Tänkte ta å koka te på överskottet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s