Tak och fönsterdjungeln

Igår var vi till VA laget och fick offert på tak. Det var ett bra pris vi fick. Ett tegelrött plåttak på 0.6 som påminner om plannja royal. Vi har inte bestämt oss än men det lutar väl åt att vi beställer hem de.

Vi ägnade hela kvällen igår efter Björn somnat till att plöja igenom fönsterdjungeln. 😣 alltså det är inte kul! Finns hur mycket som helst och vad betyder allt?! Jag har sån dålig koll på fönster.

Och vilken sort ska man ha?? PVC,  aluminium eller trä? Trä känns ju mest naturligt till de typ av hus vi har. Men aluminium lockar för att det är underhållsfritt. Vilka typ av spröjs ska man ha? Ska de va inne i fönstret eller utanpå?

Screenshot_2016-05-17-08-27-09-1

Ska det vara vridfönstet eller vad är bäst? Hur mycket dyrare är de. Vi har jämfört,räknat, blivit lite förskräckt och jäspat. Jäspat över denna uppsjö av olika varianter och vi försöker få rätsida på vad vi vill ha. Och vad som är bäst här uppe i norr och till vårat hus.

3-glas känns aktuellt. Det lutar väl mot träfönster.  Och dom ska vara röda utvändigt och vita invändigt. Och nån typ av spröjs. Det får inte se för ”modernt” ut. Jag är rädd att det förstör hela känslan och helheten av ett sånt fantastiskt hantverk som ett timmerhus är. Det måste vara rustikt och det känns svårt att hitta såna fönster hos dom här kända fönster tillverkarna som har alla schysta kampanjer nu.  Jag vill ha alla era tips och förslag!  Snälla hjälp oss. Vad ska man ha?

Screenshot_2016-05-17-08-27-59-1.png

Vad har ni för erfarenhet av dessa olika fönster som finns?

Fönster är en sån pass viktig detalj. Jag kan grubbla ihjäl mig på sånt här. Även när de gäller tak. Och ja, ALLT! vill ju ha de bästa för pengarna. Och man kan ju inte göra några värre ekonomiska utsvävningar heller för pengarna ska ju räcka till inredning också 🙂

Nåja nog om detta. Nu ska jag och Björn klä på oss och gå ut i solen. Ser ut att bli ännu en fin trevlig dag.

Ha en bra dag alla!

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s