Lite av veckan som varit

Björkarna knoppar, det grönskar, solen värmer och fåglarna bygger bo. Det gör vi också i Åskogen. Vi bygger ett stort bo. 20160514_151521

Byggytan är på hela 200 m2. Men boyta blir på 170 m2.

Förutom att vi har byggt så har jag och mamma planterat lite blommor i mina krukor här ute på altan där vi bor för tillfället. Har ju varit så vackert och soligt väder så jag kunde inte låta bli. Jag brukar vänta till i juni i alla fall. Men dessa är froståliga sägs det. Så skulle det bli bakslag så är det ju inte planerat förjäves 🙂

20160512_150445

Jag har även varit på Colorama och Idé och design och begärt offert på lasyr. Så snart det är under tak tänker jag laser de.

Men viktigaste är ju nu att bestämma oss för vilket tak vi ska ha. Plåt blir de, så mycket vet vi. Vi har idag ranta runt å kollat på andras tak i olika områden. Och imorgon ska vi på VA laget och prata med dom och begära offert.

Jag skoja med Anton och sa att jag ville ha gräs på taket som dom har i Norge. Det är så fint! 😍 men nej där var de tvärstopp! Hehe kanske lika bra de 😉

Dock så ska jag ha grästak på min lilla timring jag timra tidigare. Den ska monteras upp intill huset senare och bli något slags kallförråd. Det var tänkt som en jaktkoja först men nu har jag ändrat mig. Den är på ca 10 m2 så de duger att exprimentera med mitt jäkla grästak! Haha!

20160514_125702

I lördags kom min bror och hjälpte till med uppmontering en av stommen. Vi fick en hel del gjort på 4 man/kvinna. Än när vi bara var 3 tidigare i veckan. Då får man springa upp och ner så det går mycket långsammare då.

Dagen bjöd på fint väder och mamma hade lagat god mat till lunch. Vilken hjälte hon är! Är med Björn och fixar markservice så vi slipper laga mat när vi jobbar. Det är mycket mycket uppskattat! Tiden är dyrbar!  Nu är de lite stressigt. Vill ju få de under tak så fort som möjligt. Sen kan man få andas en sekund 😉

Här ser ni när den lilla gaveln kommer på plats. Det är vid entrén.

20160514_130249

Vad mycket hjälp vi får av grävmaskinen. Det var en bra investering. Och jag ska tids nog lära mig köra den 😉

IMG_20160515_012755

Visst blir det tjusigt? Dom där fönsteröppningarna liknar nu mest skottgluggar. Med det kommer att sågas ner 1,5 stock så det blir högre fönster än så där.

Sen på lördagkväll hant jag bara innanför dörren, så kom gästerna. Vi hade bjudit hem en drös vänner på mat och uppesittarkväll till eurovishion. Men det sluta med att fler och fler joina köket och kortleken för de var ena riktigt dåliga skitbidrag! Men roligt hade vi!

Det var en liten del av veckan som varit. Imorgon är det ny vecka och nya utmaningar!

Godnatt!

 

20160508_174245

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s