Skogsarbete med min gamle far ♥

I måndags börja en ny termin på hildursborg med träningspass. Känns så här dagen efter kan man säga.
Packa matsäcken och begav oss ut i skogen. Men jag gav mig fan på att jag skulle gå dit. 😉 så jag och charlie plumsa över myrmark och pappa satt bekvämt på fyrhjulingen å frakta motorsågarna å allt annat.

image

image

När vi kom upp på utskiftet blir de helt annan terräng.  Riktigt fint där uppe. Och det har varit behaglig arbersväder.

image

image

Det är lite vindfällorna som legat ett par år. Men vi har inte tagit reda på de för de är ca 2 km till närmsta väg. Inga traktorvägar eller dylikt som gör de enkelt att frakta hem timret.  Är ju inte så mycket timmer som stormen tog heller så det är inte värt å börja uti de!
Så pappa har bestämt att vi ska försöka göra nåt fint på plats utav timret som ligger där.

image

image

Ja ni ser rätt.  Det är gammal stil på hög nivå. Vi bilar timret med yxa! Det är tungt och jobbigt. Jag är inte direkt van att göra på detta vis. Med sågverket har vi hemma så man får göra så här då. 😉 tänk att de finns några tok kvar som gör på detta vis! Men det blir ju så fint när de är handbilat.

image

Sen var de lunch dax såklart! Är så gott å laga mat i skogen. Kolbullar stod på menyn. För er som inte vet är de en pannkaks liknande smak. Förr i tiden när gubbarna jobba med kolmilor i skogen så var denna simpla rätt nånting som åts mycket i skogen. Därav namnet kolbullar.

image

image

Mys pys med Charlie. Min kramgoa lilla nallebjörn.

Man kan säga att de idag kändes som att vi backa tillbaka tiden 100 år med våra arbetsmetoder med yxan och kolbulla över elden.

Imorgon ska vi fortsätta handbila timmer. Jag kommer dö känns det som!
Körde ett till tränings pass ikväll och jag känner att en outhärdlig träningsvärk inte är långt bort. Men de är bra! Då vet man att man lever.
Får dock se om jag pallar power walka till utskiftet imorgon. 😉
Är ju nog med skogsarbetet. Eller…? 😉

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skogsarbete med min gamle far ♥

  1. Henrik Persson skriver:

    Jag blir avundsjuk när jag ser bilderna 😛 Visst det är hårt jobb, men det är ju rätt sorts jobb i rätt sorts miljö! Gött nu att jakten är igång, men här finns det en massa vargjävlar som förstör livet för en. Min hund har redan blivit biten en gång och det var rena turen att hon överlevde. Så ni ska vara glada däruppe att ni kan släppa hundarna utan oro över att man ska behöva bära hem hunden i en sopsäck. Har väl haft tankarna på att flytta norrut, men jag är nog för hemkär och för lokalpatriotisk ;P. Jävlar vad fin du är!!! Har på riktigt aldrig sett nåt vackrare i hela mitt liv. Din kille är otroligt lyckligt lottad över att ha en sådan tjej som du! Du är inte bara brutalt snygg, du lever ett liv på ett väldigt naturnära sätt som jag gillar skarpt! Tänk vilken lyckost han är som får dela sin vardag med dig! Berätta det för honom 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s