Möte med älgtjur bakom huset

Jag älskar verkligen hösten! Fast det är ju inte riktigt höst än. Men man känner hösten i luften. Mornarna är svala, förberedelserna inför jakten osv.
Men i veckan har vi haft sommar väder!  🙂
Sitta å gunga i hammocken på mamma och pappas altan på lunchrasten å bara njuta de sista sommardagarna å invänta att hösten ska bli allt mer påtaglig.

image

image

Var med några i jaktlaget och övningssköt i veckan. Utan stöd är jag sämre skytt. Är bara å konstatera å öva mer. Så länge jag har nåt typ av stöd går de hur fint som helst.  Men ändå bra å öva utan när de är min svaghet. Gick bättre och bättre iaf.

image

Var ut å promenera igår och vi hamna under en riktig störtskur. Solen sken samtidigt de var som att gå under en dusch av de varma regnet. Men det var helt magiskt. 🙂

image

image

Nu på förmiddagen vart vårat uppdrag i häggan slutfört. 🙂 har varit trevligt att vara där å snickra dom är dagarna.

image

image

Utom altanbygget var de lite fix med en liten timmerboda som fått sig ett golv, dörr och liten bro.

image

Käka lunch och sen for vi till nästa ställe och påbörja att säkra knutarana på en timring som ska höjas upp med traktor. Eftersom knutarna är i dåligt skick.
image

Väntar fortfarande på våran jävla plåt!! Riktigt irriterande när leveranser tar så lång tid. :((
Nåja vi har ju en del å pyssla med. Men tänker på dom vi ska lägga plåttaket åt.

Verkar som att jobben börjar rulla in nu mot hösten. Det är riktigt kul när vi får känna oss eftertraktade. Idag ringde en till om ett jobb 🙂
Det är mycket rep av gammel timringar som efterfrågas.
image

När jag kom hem (åskogen, mitt andra hem)
Så börja jag snickra på min blomsterpyramid. Får lägga upp foto sen så ni får se hur en sån ser ut.
Hörde hundarna skälla nedanför huset. Ropa in hundarna och gick sedan dit och stötte på en färsk älglega bara några meter bakom huset. Följde spåren ner mot ängen och hips vips står där en bit nedanför mig en älgtjur på en 10-12 taggar gissar jag på, riktigt grann. Tjenare!
Mobilen va inne på laddning. Men även om jag hade haft med mig den hade jag säkert inte börjat fumla med de. Vi stod där tyst och titta på varandra som att han var införstådd med att jag inte kunde nå honom. Helt oberörd var han. Vi stirra på varandra en stund, jag ville närma mig men bestämde sen för att vända om och gå. Där skildes våra vägar för denna gång. Men vi ses säker snart igen. 😉
Snart börjar älgjakten. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Möte med älgtjur bakom huset

  1. sm7cth skriver:

    Sådana varma störtskurar är helt i min smak, Lena – minns dem från tropikerna. Vi har ju en enorm takt i klimatomställningen och på nordligare breddgrader som hos oss kan det ju bli ganska bra ett tag innan det blir riktigt illa över hela planeten.

    En stor komplimang till Dina fina bilder från fantastiska Norrland!
    ♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s