En innehållsrik helg i skogen

Fredagen var en dag då jag jobbade för mig själv kan man säga.
Alltså ingen betald dag, eftersom vi var och hämta timmer i skogen till min jaktkoja jag ska börja timra här snart.
Tog reda på några vindfällor och fällde några extra.
Sist vi var till skogen fick vi ju punka på fyrhjulingen så de gick ju inte så bra.
Det gick betydligt bättre denna dag. 🙂

 

Känner lite panik eftersom Nordnytt kommer nästa måndag och ska göra de där repotaget med mig. Och jag har inte ens börjat med timringen! :S Det ligger och gnager på mig just nu.

Lördag hade jag en praktikant i älgskogen. Elin min brorsdotter var med denna dag. Det var jätte roligt! och de tror jag hon också tyckte. 🙂
Vi satte oss på mitt generalpass. Börja locka och de dröjde inte länge så hörde vi svar och knakande bakom oss, vi avvaktade, lyssnade och spejade.
Inte långt efter de hör jag på radion att hunden är påväg mot oss med full fart fart från en annan riktning än där vi hade hört ljuden. Börjar höra skallen och ser ca 150 m ifrån en älg i snåren, den kom springandes och de var väldigt risigt och snårigt så jag såg den knappt. Men det var ju väldigt spännande förståss. Hunden cirkurala oss med älg och skällde men inte vid en lucka där vi kunde få se dom tyvärr. Det är ju så typiskt!
Och älgen som vi locka på den måste ha försvunnit. Det gjorde hunden också tillsist. Ingen lyckad jaktdag för oss men ändå vädligt lyckat att spänningen var på våran sida idag. Hoppas Elin blev mer intresserad av jakt nu så kanske jag får en kvinnlig kollega senare i framtiden. Man vet ju inte. Man ska uppmuntra barnen till sånt här tycker jag 🙂
Söndagen blev inge jakt. Var ett jävla regn och kändes meningslöst och sätta sig och locka. Det sägs ju att älgarna står mest stilla i skogen när de är regnoväder. Så de blev sovmorgon istället.
 
Idag har vi börjat på ett annat jobb, denna gång i Sörbyn, timrad utbyggnad som ska upp nu på en befintlig timmerstuga just intill sjön. Väldigt fint! Ska ta med mig kameran imorgon och ta massa bilder 🙂
Avslutar inlägger med bilder på dessa sötnosar 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En innehållsrik helg i skogen

 1. Kent Åsberg skriver:

  Alltid roligt att läsa Din blogg, Lena!
  Två fina vovvar den här gången – Charlie till höger?

  Kent

 2. Henrik Persson skriver:

  Du ska nog se att reportaget med nordnytt blir bra:-).
  Lägg upp en länk sen så att vi kan kolla på det. Bra att du tar med dig henne på jakt!
  Det är ju på det sättet jaktintresset börjar. Dom flesta jägare idag tror jag är just jägare för att någon har tagit med dom ut på jakt från att dom var små. Jakt innehåller ju så mycket spänning och upplevelser och dom små måste få möjligheten att uppleva det.
  Oftast så är dom ju otåliga (vill inte gå långt, svårt att sitta still länge, tröttnar fort när det inte händer nåt) så man får ju anpassa jakten efter hur mycket dom klarar av och försöka att hålla dom sysselsatta. När jag tänker efter så har eld, choklad och varm oboj räddat pappa många gånger;-). Som liten skit så har jag suttit mycket på pappas axlar när vi har varit ute på harjakt.
  Finns många fina jaktminnen som jag bär med mig. På samma sätt tror jag att du också bär med dig fina minnen från jakter?

  Mysiga bilder på hundarna:-).
  På den första bilden ser man inte vart den ena hunden tar slut och den andra börjar.
  Hade hon böjt in huvudet mot Charlie så hade det sett ut sen en enda tjock hund;-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s