Lyckad Fågeljakt

Hej hej!
Var typ en vecka sen jag skrev här nu… Kan skriva kortfattat.
Onsdag- nostalgi afton med min bästa vän! Var jätte roligt och myys 🙂
Torsdag- styckat och packiterat kött
Fredag- ja där börjar min fågelhelg med Erik 🙂
Vi åker upp till Korpilombolo och sover hos hans mormor. Sen lördagmorgon tar vi vårat pick och pack och drar ut till Eriks jaktmarker som är några mil bort mot övertorneå hållet, Ruokojärvi.
Det har ju varit galet mycket fågel därikring hela hösten när dom har jagat älg. Men såklart nu när de är fågel man är ute efter så syns dom inte lika mycket. Men nå finns det fågel! 🙂 bara man börjar rota igenom skogen så flaxar de här och var.


Men under lördagen fick vi ingen, var lite blåsigt men vi gjorde upp en eld och fika istället och myste på 🙂

Som kaffe ska smaka

 
 
 
 
 
 
 

Vi blev lite småless på läget. De blåste en del som sagt så vi for tillbaka till byn och åt en dunder god köttsoppa.
Sen åkte vi tillbaka till skogen. Tog alla våra grejor till Eriks morfars koja som Erik under sommaren repat och gjort så fin! Verkligen jätte mysigt och fräscht från att ha varit ett råttbo.
Gjorde upp eld och installera oss där. Gjorde upp en eld ute vid eldstaden också där vi grilla korv och drack en öl 🙂 Sen var det yatzy och kortspel för att fördriva tiden.

Vakna vid 7-tiden och börja göra upp eld. Solen sken och de var en sån där riktigt vacker frostmorgon. Åt frulle och packa ihop våra saker sen for vi ut och pröva lyckan igen. Och jajje men! efter att ha gått en bit  fick jag tillslut äntligen syn på en tjäder tupp så klockrent! tröck till, den gick en meter sen föll den. Oj vad glad jag blev! Min första tjäder. Sköt den med en 22.a allt gick bra. När vi kom hem tog jag ur den, käka lite mat och sen packa vi våra grejor och for hem till kustlandet igen.

Jag med min första tjäder 🙂

 
När jag kom hem blev mina föräldrar glada och överraskade för jag sa att jakten inte gick så bra på telefon. Och de var ju iofs lite sanning i de. Jag hade ju förväntat mig och komma hem med några till. Men jag är mycket nöjd ändå! för jag hade ju lika gärna kunna komma hem tomhänt.
Så nu hänger han här ute och gosar till sig. Ska bli spännande och smaka hur tjäder smakar för de har jag ju aldrig ätit förr 🙂

Tack Erik för en toppenfin helg!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyckad Fågeljakt

  1. Edgar skriver:

    What is so cool about killing such a precious bird ( a gift from nature ) why ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s