Jaktlördag

Voj voj vad trött jag var när klockan ringde 04.45. Snoza så länge jag bara kunde. Sen fick jag stressa lite, eller stress å stress, vi hade ingen samling som vi brukar ha på morgonen utan vi hade gjort upp kvällen innan vart vi skulle vara och mitt pass är ju bara en bit nedanför huset så 😉 
Men man vill ju ändå vara ute i tid. Jag smög längs med ”vesterbergs” åsen. Det är så mysigt att gå där! Minns när jag var liten brukade jag gå längs med stigen efter den där tallåsen och ge myrstackarna sockerbitar. Tyckte jag dom kunde få 😉


När jag kommer ner mot gammel ängarna där älgarna brukar gå över sätter jag mig ner och börjar locka. Dröjer inte länge så hör jag smällar.
Jaha.. tyst på radion, tyst på mobilen. Lockar lite till men känns ganska meningslöst. Väntar ifall de kommer någon vilsen älg från de håll de small ifrån med icket de.
Solen börjar sakta komma fram men vad hjälper de när de är 0-grader och jag huttrar som en liten… jag vet inte vad. Kallt som fan.
Bita ihop, vänta vänta, försöker känna mina fingrar och tår, nä dom finns inte där. Bita ihop, vänta vänta.. Tillslut klara jag bara inte mer. Jag fick avbryta, sitta så där länge still och frysa!

Det är då man ifrågasätter sig själv. ”och de här gör jag frivilligt”
HAHA! Men man glömmer de oftast lika fort som man sa de.
Gick hemåt, och efter stigen hem hör jag nåt fräsa och skrika uppe i en fura. Tittar upp och där sitter en ettrig liten ekorre som såg ut och ville attacker mig. Haha, försökte ta lite bilder men dom blev inge bra för han börja ju såklart hoppa omkring när jag fått fram kameran.

Sen blev de hem igen och värmde händerna och fötterna framför kaminen som fortfarande glödde.

Sen efter jag värmt sockarna och fötterna vid kaminen gick jag ut och passa igen.
Och så var de rast, ut å passa, och så for hunden , byta pass.. ja ni vet.
Sista passet satt och på ”Lenas sten” där jag sköt min första älg för några veckor sen. Har skit tråkigt där.
Men sen hör jag hunden komma närmare och närmare oj vad spännande det blev, en favorit i repris tänkte jag. Men tyvärr!! jag såg dom inte. Sen cirkulera hunden med älg runt omkring mig men lyckades aldrig komma nog nära så jag skulle se dom.
Men kul att de blev lite spännande iaf 😉
Sen avbröt vi där vif 3 tiden och for till Janne.
Ja de är ungefär min dag i korta drag

Hemma i byn

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jaktlördag

 1. Emma skriver:

  Synd att du inte fick skjuta någe!:) Jättevackra bilder!

 2. jenny nilsson skriver:

  Oh..Inte visste jag att det var så vackert hemma in på knuten.Den 15/10,då skjuter du en älg känner jag på mig.

 3. jenny nilsson skriver:

  Tänk jag har också haft de där mys känslorna vid den där åsen…

 4. lenasoderberg skriver:

  Tack så mycket! Ja det är verkligen jätte mysigt på den där åsen. Kul att du Jenny också känna lika 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s